Element skewed
WhatsApp Image 2023 06 19 at 21.58.09 (1)
November 2023

Blogpost 1 De CHDe & duurzame industrie

CHD-400e: De Kracht van Emissiebeperking en Duurzaamheid
In een wereld waar strenge emissieregels de bewegingsvrijheid beperken en waar de druk om duurzamer te opereren steeds groter wordt, brengt de Combined Hybrid Drive - Electric (CHD-400e) een elektrische oplossing die geschikt is voor zwaar materieel. Deze geavanceerde technologie, ontwikkeld door SDK Engineering, biedt bedrijven de vrijheid om te werken waar ze maar willen, zonder concessies te doen aan vermogen, gebruiksgemak of het milieu.

De CHD-400e is gebouwd op basis van innovatie en technologische vooruitgang. Met een krachtige elektromotor, een modulair battery pakket en een range-extender levert dit systeem verschillende voordelen op:

 • 100% elektrische aandrijving
 • Emissieloze installatie, dus overal inzetbaar
 • Geen concessies in gebruiksgemak en vermogen
 • Batterypack zowel in- als -extern oplaadbaar
 • 24 uur per dag inzetbaar
 • Geïntegreerde logica voor het starten, stoppen, laden en ontladen van de batterijen
 • Flexibele inbouw mogelijkheden, door ‘’Multi positie e-motor opname’’
 • 100% compatibel met waterstof, biogas en andere brandstoffen
 • Schakelbare Electric en hybrid modus
 • Ideaal voor retrofit en nieuwbouw
 • Onderhoudsarme installatie
 • Lage kosten met betrekking tot service

 Hoe werkt de CHD-E?
De CHD-E is een samenwerking tussen een batterypack elektromotor, waar de geïntegreerde logica alles regelt wat betreft de interne aansturing. Het is een plug and play oplossing. Het batterypack laadt op met de gewone netaansluiting en deze kan er tijdens het werken non-stop aan verbonden zijn.

E-Modus
De CHD-E draait 100% elektrisch en heeft daarmee een voordeel op de standaard installaties met alleen een verbrandingsmotor. De CHD-400-E maakt gebruik van de intern aanwezige energie in de batterypack. Dit batterypack werkt samen met de elektromotor om de energie om te zetten zodat deze gebruikt kan worden voor tal van uiteenlopende werkzaamheden.

 

(plug-in) Hybride -Modus
De CHD-E is net zo betrouwbaar in het werken als een conventionele machine. Mocht er geen of onvoldoende netstroom aanwezig zijn en/ of schiet het batterypack tekort voor de gevraagde energiebehoefte. Dan kan er handmatig overgeschakeld worden naar de hybrid modus. Dan levert de range extender bovenop het batterypack de aanvullende energie waardoor continuïteit van de werkzaamheden gewaarborgd wordt. Dus ook in de hybrid stand is de elektrische modus de basis en alleen voor alle energiebehoefte daarboven springt de range extender bij. Dat resulteert in een zo efficiënt mogelijke werkwijze.  Zo is downtime verleden tijd en is de installatie net zo betrouwbaar als een conventionele machine.

Vergroenen
De CHDe is in te bouwen in nagenoeg elke machine waar een verbrandingsmotor het werk levert. Als retrofit wordt de CHDe geplaatst en vervangt deze de bestaande motor door een volledig elektrische aandrijving. Nieuwbouw is ook een optie, de CHDe wordt dan in de machine geplaatst en kan zo de conventionele motor vervangen. Ook voor de toekomst is de CHDe flexibel, mochten de regels verder veranderen dan kan de range extender vervangen worden door nagenoeg elk type verbrandingsmotor, zoals waterstof, biogassen en meer, dit maakt hem future proof!  Daarnaast is de CHDe in diverse vermogensranges beschikbaar, neem contact op om te mogelijkheden voor u door te nemen! 


Contact opnemen met Steven

Vragen over dit nieuws­bericht?

Neem contact op met Steven, hij vertelt er graag meer over tijdens een persoonlijk gesprek.

Lees verder

Interesse in een op maat gemaakte elektrische installatie?

Wij geloven in uitgebreide mogelijkheden op technisch gebied. Met creatieve oplossingen en denken buiten gebaande kaders komen we tot innovatieve, duurzame installaties.

Ons adres

Rek. nr. 106880756
Btw. nr. NL 851369698.B01
Kvk nr. 54606780
IBAN: NL76RABO0106880756
BIC: RABONL2U

Contact
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
07:30 tot 16:30 uur
Volg ons